Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši, skrbniki.

Želimo vas obvestiti o protokolu ukrepanja šole v primeru sporočila staršev o možnosti okužbe v razredu oziroma okužbi v razredu.

Ko na šoli izvemo, da je bil učenec pozitiven na samotestiranju, o tem obvestimo starše učencev, ki so v istem oddelku oziroma učni skupini po elektronski pošti (eAsistent). To storimo v najkrajšem možnem času.

V primeru, ko je učenec pozitiven na samotestiranju, njegovi sošolci še naprej obiskujejo pouk, je pa oddelek v tako imenovanem »zaprtem mehurčku«. To pomeni, da učenci vstopajo/izstopajo ob dogovorjeni uri skozi vhod v upravo, ves pouk poteka v matični učilnici/na prostem in v matični učilnici učenci tudi pojedo vse obroke.

V »zaprtem mehurčku« je oddelek do prejema rezultatov PCR testa. Zaradi velikega števila okužb do najprej testiranja in potem še rezultata PCR testa preteče tudi do nekaj dni.

Takoj, ko prejmemo v šoli informacijo o rezultatih PCR testa, vas ponovno obvestimo.

  • Če je izid PCR testa pozitiven, »zaprti mehurček« preide na delo na daljavo, NIJZ pa odredi učencem (ki niso cepljeni ali prebolevniki oz. niso bili zadnjih 48 ur v stiku z okuženo osebo) karanteno.

Odrejenih 10 dni karantene se šteje od dneva pozitivnega rezultata samotestiranja oz. pojava simptomov okužbe.

Ker na šoli ne vemo, kdo od učencev je prebolevnik ali cepljen, takoj pozovemo starše, da nam sporočijo, kdo od otrok to je in bo obiskoval pouk v šoli. V roku enega dne se v šoli organiziramo in pričnemo izvajati z oddelkom t.i. hibridni pouk.

  • Če je rezultat PCR testa negativen, se šolanje nadaljuje v skladu z rutino.

Ponovno prosim vse starše oz. skrbnike, da v šolo pošiljate samo popolnoma zdrave otroke. Vsem nam je v interesu, da pouk čim dlje poteka v šoli in da je šola prostor varnega učnega okolja.

ravnateljica

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost