Skoči na glavno vsebino
Select Page

Četrtfinale smo igrali v Murski Soboti in zmagali obe tekmi, in sicer z domačini samo za 5 točk.

Polfinale smo igrali v torek, 29. 3. 2022, na Ptuju v telovadnici OŠ Olge Meglič. Seveda je bila prva tekma tista prava košarkarska predstava z veliko adrenalina in nepričakovanimi preobratI. Prvo tretjino je naša prva petorka dobila za 3 točke. V drugi so domačini prevzeli pobudo in z agresivno obrambo in nekaj sreče v napadu zmagali in povedli za 6 točk. Tako smo v zadnji tretjini lovili zaostanek brez Alexa, ki je naredil 5 osebnih napak že v drugi tretjini. Z odličnim izvajanjem prostih metov in srčno borbenostjo se je izkazal Aleksej, ki je povedel našo ekipo v vodstvo v zadnji minuti in do končne zmage z 49:48.
Drugo tekmo proti OŠ Gorica iz Velenja smo z veliko lepimi potezami in natančnimi meti  prepričljivo dobili z rezultatom 72:38.
Uvrstili smo se v finale vzhodnega dela Slovenije, ki bo v prvi polovici aprila.To je najboljša uvrstitev starejših dečkov na državnih prvenstvih v zgodovini naše šole. Prvo tekmo polfinala bomo igrali z OŠ Pod goro iz Slo. Konjic.
V ekipi naše šole so igrali: Nino Grmek, Til Jaki, Timon Uremovič, Alex Calciano S. V., Luka Matušan, Aleksej Škobalj, Alex Karničnik, Filip Plahuta, Maksim Juhart, Nick Krebs P. in Marko Vajdič.
Čestitke za dobro igro in veliko uspehov v finalu vzhodnega dela Slovenije!
 
Herman Novak
(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost