Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Črnučah in bližnjih gozdovih je bilo v sredo, 23. 9. 2020, prvo tekmovanje po pojavu pandemije. Naša šola ni manjkala na nobenem državnem prvenstvu v orientacijskem teku, odkar so se tekmovanja v devetdesetih pričela. Odvisno od generacije smo dosegali različne uvrstitve. Kar nekaj generacij je bilo tudi najboljših v Sloveniji.
V sredo so zaradi covida-19 tekmovali samo najstarejši, torej 8. in 9. razredi. Za ekipno razvrstitev se štejejo 3 najboljši rezultati v posamezni kategoriji. Na zelo zahtevnem terenu so traserji postavili zelo zahtevne proge. Kar precej jih je imelo velike težave pri iskanju kontrolnih točk, ki so bile zelo dobro skrite. Tudi časovno so bili zelo dolgo na poti.
Na državno prvenstvo so se uvrstili najbolje uvrščeni učenci iz šolskega prvenstva, ki smo ga izvedli na športnem dnevu. Vsi so solidno opravili z zahtevnimi progami. Izkazala so se predvsem dekleta, ki so ekipno za las zgrešile stopničke, saj so imele enako število točk kot tretje uvrščena šola, ki je imela višje uvrščeno najboljšo posameznico. Najviše uvrščena posamezno med našimi dekleti je bila Ana Lenka Bedrač Plazovnik, ki je zasedla 14. mesto v Sloveniji. 15. mesto je zasedla Iva Purg in 17. mesto Ela Krušec. Naši fantje so ekipno zasedli 10. mesto.
Čestitke vsem, ki so uspešno poiskali vse točke na zelo zahtevnih progah.
Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na naslednji povezavi: http://www.orientacijska-zveza.si/datoteke/rezultati/2020_09_SOT_Rezultati.pdf

Herman Novak

(Skupno 274 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost