Skoči na glavno vsebino
Select Page

Poslovna skupnost osnovnih šol Maribor z okolico in Skupnost vrtcev Maribor vsako leto razglašata in podeljujeta Odličja in priznanja Gustava Šiliha najboljšim posameznikom na področju vzgoje in izobraževanja. Odličja in priznanja Gustava Šiliha se podeljujejo za dosežke, ki prispevajo h kvalitetnemu delu v vzgoji in izobraževanju, k razvoju pedagoške teorije in prakse ter k povezovanju z ožjim in širšim okoljem. Med letošnjimi prejemniki priznanj je tudi naša učiteljica, ga. Zvonka Klajnšek. Na podelitvi, ki je potekala v ponedeljek, 9. 10. 2023, v Narodnem domu Maribor, je bilo povedano:

Zvonka Klajnšek je učiteljica razrednega pouka, ki s svojim strokovnim delom, umetniškim in športnim duhom ter razvijanjem in uvajanjem novih pristopov v vzgoji in izobraževanju že več kot 25 let prispeva k ugledu šole tako na lokalni kot tudi na državni ravni.

Njeno delo odlikuje neverjetna vnema do novih izzivov, s katerimi se sooča. Pri delu je organizirana, dosledna in samozavestna. S svojo domiselnostjo in iznajdljivostjo se vedno znova rodijo inovativne ideje, ki jih deli s svojimi sodelavci. Spodbuja timsko delo na vseh ravneh za strokovno in kakovostno izvajanje procesov v vzgoji in izobraževanju. Neprestano pridobiva nova znanja in se aktivno vključuje v izobraževalne oblike znotraj in zunaj šole.

Z zavednostjo do slovenske kulturne dediščine je na šoli ustanovila šolsko folklorno skupino, ki ji je še naprej srčno predana. Vestno in prizadevno sodeluje in izvaja prireditve v okviru šole.

Aktivno se vključuje v izobraževalne oblike institucij na mednarodni ravni in prispeva k ugledu šole.

Odkrito in odločno stoji za svojimi načeli. Ima jasno strokovno in osebno vizijo, odlikujejo jo vztrajnost, poštenost in nesebična pomoč. Ga. Zvonka Klajnšek s svojim delom in osebno noto predstavlja identiteto šole in zares vemo, da imamo zaposleni velik privilegij, da delamo z njo. 

Zaradi vsega zapisanega smo prepričani, da je ga. Zvonka Klajnšek tudi kot naslednica pedagoških prizadevanj Gustava Šiliha odlična kandidatka za prejem odličja.

Spoštovani sodelavki iskreno čestitamo!

Kolektiv OŠ Tabor I Maribor

 

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost