Skoči na glavno vsebino
Select Page

Čeprav smo vsi skupaj upali, da se bo epidemiološka situacija v Sloveniji izboljšala do te mere, da bomo s prihodnjim tednom lahko ponovno pričeli s poukom v šoli, žal, to še ne bo mogoče. Torej v prihodnjem tednu zagotovo za vse učence od 1. do 9. razreda še pouk na daljavo.

Včeraj popoldne smo prejeli sklep pristojne ministrice o enem ocenjevalnem obdobju, kar bo prispevalo k lažji izvedbi ocenjevanja in zmanjšalo pritisk tako za učence, vas starše in skrbnike kot nas učitelje. Prav tako je v sklepu določeno znižanje števila ocen v šolskem letu.

Ocene ne smejo biti pridobljene le pisno, razen tam, kjer bo zaradi fleksibilnega predmetnika pridobljena ena ocena, je lahko le-ta samo pisna.

Ocenjevanje znanja se izvaja pred učenci ali učnimi skupinami, v času izobraževanja na daljavo pa lahko tudi individualno.

Na MIZŠ predvidevajo, da bi prvo triletje 7. 12. 2020 lahko pričelo pouk v šoli. Če bo temu tako, vas obvestim takoj, ko prejmem uradne informacije.

Pred nami je december, mesec pričakovanj, druženja, obdarovanj in lepih želja. Naredimo si ga lepega, ne glede na situacijo. Nasmeh in majhne pozornosti nam lahko vsem skupaj pričarajo dobro voljo in toplino.

 

(Skupno 209 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost