Skoči na glavno vsebino
Select Page

Prvi teden šolskega leta je za nami – nekoliko drugače smo pričeli 2020/2021, kljub vsemu pa izjemno zadovoljni, da smo spet v naši šoli.

Že kakšen teden pred 1. 9. ste se mnogi obračali name z vprašanji, nasveti in sugestijami v zvezi z nošenjem mask, uporabo razkužila ter drugimi aktivnostmi, ki smo jih kot javna osnovna šola obvezani izvajati.

Število okuženih s COVID-19 se v Sloveniji povišuje, v nekaterih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah so v karanteni že posamezniki in tudi celi oddelki. Na naši šoli smo še (kolikor vemo) vsi zdravi. V skrbi in želji, da to ostanemo, se ponovno obračam na vas, da strpno nadaljujemo z izvajanjem priporočenih ukrepov NIJZ in pristojnega ministrstva.

Tako bomo v šoli še nadalje:

  • Poskrbeli za razkuževanje rok – tako ob vstopu v šolo, kot tudi po potrebi skozi ves dan. Zaradi zdravstvenih problemov s kožo, ki jih nekateri otroci imajo, prosimo, da nam njihovi starši/skrbniki to pisno sporočite, poskrbeli bomo za alternativo (umivanje rok).
  • Poskrbeli za zaščitne obrazne maske – maske so obvezne v skupnih prostorih za učence od 7. do 9. razreda, za vse ostale pa so priporočljive. Predlagamo, da učenci s seboj prinašajo svoje pralne maske. Na vstopu v šolo bomo maske učencem, ki jih nimajo, ponujali.
  • Poskrbeli za razkuževanje prostorov, igral, ograj, kljuk, stikal, jedilnice ….., zračenje prostorov …
  • Poskrbeli bomo za upoštevanje prilagojenega urnika kosil.
  • Poskrbeli bomo za korektno izposojo knjižničnega gradiva.

Skratka: poskrbeli bomo za vse to, kar naj bi napravili po priporočilih NIJZ in pristojnega ministrstva, hkrati pa poskušali peljati šolsko delo kar se da običajno.

Ponovno prosim, da v šolo pošiljate ZDRAVE otroke. Če otroka zadržite doma, javite njegovo odsotnost in sporočite razlog izostanka.

Ne pozabite: SKUPAJ ZMOREMO!

dr. Martina Rajšp, ravnateljica

(Skupno 205 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost