Skoči na glavno vsebino
Select Page

Že zgodaj zjutraj drugega dne taborjenja sem postavil orientacijsko progo po avtokampu. Na 17 zemljevidov sem vrisal 6 točk, ki so jih kasneje učenci v razmiku 1 minute odšli poiskat. To je bil jutranji tek. To jutro je zapihala burja, tako, da so se aktivnosti odvijale v zavetrju polotoka, kjer so dopoldan učenci plavali in se igrali v vodi. Po kosilu so se najbolj željni jadranja na deski preizkusili v šibki burji. Tokrat so kar sami plavali z desko in jadrom od obale in ker je burja pihala proti obali jih je varno zaneslo nazaj v naš zaliv.

Proti večeru pa pohod na Kamenjak, kjer so se preizkusili v skokih v vodo, malo zavrteli na ročnem vrtiljaku in se ob sončnem zahodu vrnili v avtokamp.

Tretji dan zjutraj smo vajo v orientacijskem teku na novih točkah ponovili. Tokrat je bil dan pravi poletni. Šibak veter je omogočal varno supanje in jadranje na deski, zato smo se razdelili v dve skupini. Ena je pod mojim vodstvom s štirimi supi in kanujem po morju potovala proti Kamenjaku, druga pa peš. V zalivu Portič smo varno parkirali deske in kanu in se skupaj odpravili še enkrat na Kamenjak. Užitek je bilo skakati v kristalno čisto morje. Na povratku smo se zamenjali na supih in kanuju in se vrnili v avtokamp. Najboljši štirje so ob obali preplavali še precejšnjo razdaljo. Vse dni so učenci pridno pomagali pri pripravi hrane in umivanju posode.

Proti večeru še supanje in igra odbojke na mivki. Po večerji pa so na mirnem kotičku obale ob Sarinem igranju na ukulele in ob polni luni zapeli še nekaj pesmi.

Četrti dan so najprej opravili z najdaljšo orientacijsko progo in se na ta način dobro pripravili na jesensko državno prvenstvo v orientacijskem teku. Dopoldan smo pospravili šotore. Učenci so vso prtljago zložili h kombiju, se še zadnjič vrgli v morje in se z lokalnim avtobusom odpeljali v Pulo. Jaz sem prtljago zložil v kombi in jo odpeljal na železniško postajo, kjer so jo prevzeli in se odpeljali nazaj v Maribor. Vrnil sem se v avtokamp in do večera mi je s prijateljevo pomočjo še zadnjič uspelo s sladko vodo umit vesla, deske, jadra in kanu, vse lepo posušit in zložit v kombi. Zelo prijetno zadnje taborjenje se je za vse kar prehitro končalo.

Herman Novak

(Skupno 327 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost