Skoči na glavno vsebino
Select Page

Zaradi korone smo pohod na Triglav prestavili za 14 dni in ujeli čudovito vreme. V sredo, 22. 9. 2021, je bilo sicer še delno oblačno in precej sveže. Za hojo po poti čez Prag do Kredarice, kjer smo prespali, je bilo vreme zelo primerno. Pri vzponu ni nihče imel večjih težav. V domu smo prespali na skupnih ležiščih. Noč je bila zelo hladna.

Zbudili smo se v čudovito jutro. Že na Kredarici so bili krasni pogledi po Sloveniji, Avstriji in vse tja do Dolomitov se je odlično videlo. Pripravili smo si komplete za samovarovanje in do vrha Malega Triglava nosili po zelo zahtevni poti nahrbtnike, kjer smo jih odložili. Brez nahrbtnikov smo osvojili vrh, s katerega so bili zares čudoviti pogledi. Po krstu prvopristopnikov smo se spustili do nahrbtnikov na Malem Triglavu. Sledil je spust na drugo stran do koče Planika. Nato pa smo po daljšem počitku pot nadaljevali v dolino Krme. Nekateri so proti koncu imeli že precejšnje težave s koleni, ki so jih po dolgem spustu kar pošteno bolela.

Čestitke vsem devetim devetošolcem, ki so kot 14 generacija šole Tabor I uspešno zaključili dodatni športni program in dosegli cilj, ki so si ga zastavili že v prvem razredu. Na vrh so stopili: Lana Lešnik, Luka Matušan in že drugič David Zrnko iz 9. a razreda, Daša Jager in Vita Žigart Rubelj iz 9. b razreda ter Anej Zajec, Erazem Cokan Jus, Žiga Krajnc in Maša Hajdinjak Čuk iz 9. c razreda.

Herman Novak

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost