Skoči na glavno vsebino
Select Page

Polfinale državnega prvenstva v skokih z male prožne ponjave je bil 23. 2. 2023 v Draš Centru. Na tekmovanje se je prijavilo 171 tekmovalcev iz devetnajstih osnovnih šol iz severovzhodnega dela Slovenije. Slovenija je razdeljena na štiri skupine in iz vsake se v finale uvrstita po dve najboljši ekipi v kategorijah mlajših in starejših dečkov ter deklic.

V finale, ki bo v Kopru 14. 3. 2023, se uvrstijo še po trije najboljši posamezniki v vsaki kategoriji iz ostalih šol, ki se ekipno niso uvrstile v finale. Najmlajši dečki in deklice na tej stopnji zaključijo s tekmovanji.
 
Naša šola je imela svojo ekipo v vseh kategorijah. Med najmlajšimi dečki in deklicami (1. triada) smo prepričljivo zmagali. Posamezno je med najmlajšimi deklicami zmagala Zala Mastnak, Gaja Švetak pa je zasedla 3. mesto. Med najmlajšimi dečki je Nikolaj Marodi Lušenc zasedel 3. mesto.
 
1. mesto so ekipno zasedli tudi mlajši dečki. Mlajše deklice in starejši dečki so ekipno zasedli 2. mesto, starejše deklice pa so si delile 4. mesto. Posamezno se je med mlajšimi deklicami na 6. mesto uvrstila Hana Brglez, med mlajšimi dečki pa na 5. mesto Marko Paučinac.
Med starejšimi deklicami se je Analina Belec uvrstila na 4. mesto. Skoke med starejšimi dečki sta najbolje izvedla Stanko Vukovič in Andraž Deučar, ki sta si delila 6. mesto.
 
 
Herman Novak
 
(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost