Skoči na glavno vsebino
Select Page

V času od 1. – 12. februarja 2021 bo potekalo poskusno tekmovanje v programiranju z delčki Pišek. Tekmovalne naloge bodo dostopne od ponedeljka, 1. februarja 2021, od 8. ure do petka, 12. februarja 2021, do 17. ure. Tekmovanje poteka po spletu preko računalnika in je samodejno vrednoteno. Tekmovalec ima za reševanje nalog na voljo 35 minut. Tekmovanje se bo izvedlo ne glede na to ali bodo učenci že v šoli ali pa doma.

Za udeležbo je potrebna informativna prijava, saj nam bo organizator pripravil ustrezno število uporabniških imen in gesel. Obrazec s prijavo prejmete starši preko eAsistenta. Učenci, ki sodelujejo v računalniških dejavnostih na šoli (neobvezni zbirni predmet, fakultativni pouk računalništva, izbirni predmeti iz področja računalništva) bodo avtomatsko prijavljeni. Prijava je mogoča do torka, 19. 1. 2021 (do 12. 00).

Če si po prijavi učenec premisli in ne želi sodelovati, ne bo prav nič narobe. Če želite prijaviti mlajšega učenca (1. – 3. razred) na prijavnici med oddelki izberite drugo in vpišete oddelek.

Učenci, ki obiskujejo računalniške dejavnosti že pridno vadijo. Ostali lahko delate samostojno. Naloge za vajo in naloge za tekmovanje iz prejšnjih let najdete na: https://pisek.acm.si

Tekmovalci tekmujejo v naslednjih kategorijah:

  • 4.-6. razred OŠ – začetniki
  • 4.-6. razred OŠ – napredni
  • 7.-9. razred OŠ – začetniki
  • 7.-9. razred OŠ – napredni
(Skupno 258 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost