Skoči na glavno vsebino
Select Page

Že zgodaj zjutraj so učenci pospravljali prtljago za odhod domov. Medtem sem postavil 4 različne orientacijske proge. Vsak zase je nato odšel poiskat 7 točk. Tai, najhitrejši na progi za dečke iz 6. razreda, je porabil 4 minute in 33 sekund, da je pravilno poiskal vse točke. Sicer pa so bili rezultati kar vzpodbudni, kar pomeni, da so se učenci in učenke že  dobro naučili orientirati se v prostoru s pomočjo orientacijske karte.

Po orientacijskem teku in zajtrku smo odšli še zadnjič na plažo. Po skupinah so nato učenci pokazali svoje znanje plavanja na progi, ki je bila dolga približno 40 m. Najboljše skupine obeh generacij so tekmovale v prosti ali kravl tehniki in v prsni tehniki. Ostale skupine so plavale samo v prosti tehniki. Razveseljivo je dejstvo, da so vsi učenci iz 5. razreda preplavali to razdaljo. V 6. razredu se nekaj učencev zaradi različnih vzrokov ni uspelo testirati v znanju plavanja. Po zadnjem testiranju pa še vsi na supe. Zaradi zelo slabega vetra žal nismo jadrali na deski.

Po kosilu je sledila še razglasitev rezultatov in odhod domov. Ja, kar hitro se je končalo prijetno druženje dveh generacij!

Herman Novak

(Skupno 407 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost