Skoči na glavno vsebino
Select Page

Šola skozi čas

IZ PRETEKLOSTI …

Naša osnovna šola je bila ustanovljena leta 1978. Zgrajena je bila s sredstvi samoprispevka. Svečana otvoritev šole je potekla 8. 6. 1979.

Prvo šolsko leto po zaključku gradnje je bilo v novo šolo vpisanih kar 674 otrok v 24 oddelkih. Bila je ena izmed najmodernejših šol daleč naokoli.

V več kot tridesetih letih je prehodila zanimivo in pestro pot. Z naraščanjem števila otrok v naselju je rasla tudi sama; 1983. leta je pridobila še eno zgradbo v soseski Nova vas II in takrat je bilo v šoli več kot 1800 učencev. Od leta 1992 je vsaka od obeh šol samostojna.

Šola se ni razvijala le številčno, ampak tudi kakovostno. Njeni učenci so ob prizadevnem vodenju učiteljev dosegali uspehe na občinskih, regijskih in državnih tekmovanjih v znanju in v okviru raziskovalnega dela.

S športnimi igrišči za košarko, rokomet, odbojko, tenis in z eno izmed prvih BMX-prog v Sloveniji je šola postala športno-rekreacijsko središče naselja Nova vas I, v katerem potekajo številna tekmovanja in prireditve na ravni mesta in države.

… ČAS TEČE …

Trudimo se hoditi v korak s časom in napredkom, in četudi to ni vedno lahko, mislimo, da nam uspeva. Uredili smo nove učilnice, se vključili v projekt zdrave in eko šole, uvedli športne programe, sodobne načine poučevanja, omogočili otrokom pestro izbiro obšolskih dejavnosti, jih popeljali v številne šole v naravi, razširili socialno dejavnost …

Naša šola je ena izmed redkih, ki ima v svojih prostorih organizirano zobozdravstveno službo. Ponosni smo, da je šola brez grajenih ovir in povsem dostopna gibalno oviranim osebam …

In veliko področij je še, kjer smo stopili korak naprej …

… V PRIHODNOST

Z roko v roki
Trudimo se, da bi bili naši učenci zdravi, izobraženi in lepo vzgojeni. Prav zato smo se tesno povezali s starši in skupaj z učenci sklenili tesen krog. Vsako leto povabimo v goste strokovnjake, ki nam z nasveti pomagajo hoditi vštric z današnjo nenehno spreminjajočo se družbo.

Sklenili smo krog
Naš krog smo sklenili v Mariboru. Sodelujemo s številnimi ustanovami, ki se v našem mestu ukvarjajo z vzgojo in izobraževanjem. Šola je eno izmed pomembnih kulturnih in športnih središč na našem koncu mesta. Vrata naše šole so prijazno odprta do poznih večernih ur in vabijo na prireditve, razstave, pogovore ter družabna in športna srečanja.

Zaupamo si
Zaupanje se gradi skozi leta. Z dobrim delom in poštenim odnosom. S pripravljenostjo na pogovor in z veliko mero razumevanja pri vseh, ki smo sklenili krog. Zaupanje gradimo skozi leta in vsako leto posebej.
V prihodnje si bomo prav tako prizadevali razvijati kvaliteto na področju pridobivanja znanj za nadaljnje šolanje, na področju osebnostnega razvoja učencev, z vzgajanjem za medsebojno strpnost in sodelovanje, obenem pa si bomo prizadevali spodbujati zdrav način življenja z razvijanjem športnih, kulturnih in drugih dejavnosti šole.
Želimo si, da bi naši učenci vstopali v življenje kot aktivni in ustvarjalni posamezniki, obogateni z znanjem, ki ga bodo lahko uporabljali na poti skozi življenje.
Strokovni delavci šole

Najnovejši prispevki

Naše dejavnosti

junij 2024
P T S Č P S N
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
(Skupno 1.367 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost