Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 17. 9. 2020, je bil športni dan za učence 6. do 9. razreda. Učenci so ga izvajali v dveh delih, in sicer 6. in 7. razredi so imeli najprej orientacijski tek v bližini Ledine. Tekmovali so posamezno ali v parih in s pomočjo orientacijskega zemljevid, na katerem so bile označene točke, ki so jih iskali, poiskali od 5 do 9 točk, ki so jih zabeležili s pomočjo perforatorja na vsaki točki na kontrolni kartonček. V cilju se jim je vpisal čas prihoda. Nato so odšli z razredniki na športne igre. Fantje v Betnavski gozd na nogomet, deklice pa pred šolo, kjer so igrale med dvema ognjema.

8. in 9. razredi so imeli najprej pri šoli športne igre, nato so se z razredniki odpravili pod Pohorje na orientacijski tek. Prav tako so se posamezno ali v parih podali na precej zahtevnejše proge, ki so jih v večini tudi uspešno opravili. Najboljši so se uvrstili v šolsko ekipo, ki je v sredo, 23. 9. 2020, zastopala šolo na državnem prvenstvu v Črnučah pri Ljubljani.

Na tem mestu bi se zahvalil našemu donatorju iz orientacijskega kluba Maribor, Borisu Baumanu, ki nam znova in znova pripravlja in tiska zemljevide, da lahko naši učenci vadijo in tekmujejo na pravih orientacijskih kartah. Samo da spomnim, da je v lanskem letu, pod Pohorjem, na podobnih terenih naša šola ekipno dosegla 1. mesto v državi (tako pri fantih kot pri dekletih).

Herman Novak

 

(Skupno 279 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost