Select Page

40lV petek, 21.9.2018 smo z učenci izbirnih predmetov rastline in človek ter sodobna priprava hrane obiskali Biotehniško šolo Maribor.

Spoznali smo
• zelenjavni in zeliščni vrt,
• jesenske pridelke in njihovo uporabno vrednost,
• predelavo sadja,
• pomen samooskrbe,
• uporabno vrednost zelišč.

Učenci so izdelali herbarij z zelišči, spoznali sistematiko določanja rastlin, pravilne načine pobiranje jesenskih pridelkov, njihovo skladiščenje in predelavo.

Zelišča so spoznavali tudi na šolskem zeliščnem vrtu, ki so ga uredili in pripravili na zimo. Zelišča so skrbno pobrali in jih posušili.
V zimskih mesecih nas čakajo prijetna druženja ob dišečem čaju in še bolj dišečih piškotih.

zel

Nataša Štok, prof.
Jasmina Novak, prof.

(Skupno 33 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost