Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 7. decembra 2023, smo na Osnovni šoli Tabor I Maribor pripravili svečano akademijo ob 45. obletnici šole, zaključeni energetski sanaciji in obnovi šole ter prihajajočih praznikih.

Za praznično vzdušje so poskrbeli številni učenci in mentorice (program sta oblikovali učiteljici Metka Gselman Sedak in Petra Letonja), ki so v bogatem programu skrbno prepletli praznični duh in hvaležnost za obnovo šole. Šola ni dobila le nove fasade, ampak tudi nova okna in zunanja senčila, strope, ploščice, toplotno podpostajo … Obnova je stala več kot 2,5 milijona evrov, pri čemer je bilo iz kohezijskega sklada sofinanciranih nekaj manj kot 600.000 evrov, preostalo je pokrila Mestna občina Maribor. Izboljšave že vplivajo na vsakodnevno življenje vseh na šoli in rišejo nasmehe tudi na obrazih najmlajših.

Na svečani akademiji je ravnateljica šole, dr. Martina Rajšp, med drugim pozdravila tudi mariborskega župana Aleksandra Sašo Arsenoviča, vidne predstavnike šole iz preteklosti in številne posameznike iz sveta šolstva, ki so ob tej priložnosti zbrane tudi nagovorili. Ob pogledu v preteklost in deljenju spominov ter dobrih želja so šoli zaželeli še veliko uspešnih let in nadaljnjega razvoja.

(Skupno 206 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost