Skoči na glavno vsebino
Select Page

Teden otroka je program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. Vsako leto otroci sami predlagajo in izberejo temo, na katero se pripravi poslanica. Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal v tednu med 3. in 9. oktobrom, je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. S člani parlamenta smo na uvodnih dveh srečanjih razmišljali, na kakšne načine bi se v šoli v Tednu otroka imeli še posebej dobro. Sprejeli smo naslednje predloge:

V ponedeljek smo si učenci od 4. do 9. razreda ogledali kino predstavo Gajin svet 2. Ogledu so sledile delavnice.

V torek smo učenci od 6. do 9. razreda izvedli športni dan na temo Orientacija.

Sreda je bila posebej zabaven dan. Poimenovali smo ga »Narobe dan«. Zabavno je bilo gledati, kako so se stvari v naši šoli »obrnile na glavo«. Učenci, ki so v šolo prihajali v pižamah, nekateri z različnima nogavicama in različnima copatoma, spet drugi so si na ta dan narobe oblekli majice. Nekateri so bili tako pogumni, da so za celo šolsko uro prevzeli vlogo učitelja.

V četrtek smo imeli že tradicionalni Sončkov dan. Na ta dan se vsako leto posvetimo določeni temi. Trenutna tema je duševno zdravje otrok in mladih. Tema se na srečanjih otroškega parlamenta na šolah obravnava dve leti. Kot celotna šola pa smo se ji  posvetili  v četrtek na tehniškem dnevu, poimenovanem Sončkov dan. Kaj vse smo počeli? Pogovarjali smo se o težavah otrok in mladostnikov, iskali rešitve za te težave, izvedeli, kam se lahko otroci obrnemo po pomoč, izvedli delavnice, si izdelovali antistresne žogice in kozarček za umirjanje. Največje presenečenje tega dne pa je bil koncert dua BQL in pevke Nike Zorjan. Skupaj smo prepevali slovenske popevke in se na koncu tudi fotografirali.

Zadnji dan v tednu pa je bil čas za podaljšane odmore med šolskimi urami in za glasbo. Učenci so podali svoje predloge in v odmorih so po učilnicah odmevale slovenske popevke.

Preživeli smo prijeten in pester Teden otroka.

Mentorici Otroškega parlamenta OŠ Tabor I ter organizatorici Tedna otroka na OŠ Tabor I: Anja Gradišnik in Janja Horvat

(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost