Skoči na glavno vsebino
Select Page

V Mariboru je 20 osnovnih šol in vsako leto Poslovna skupnost osnovnih šol Maribor z okolico razglasi in podeljuje najboljšim posameznikom na področju vzgoje in izobraževanja odličja in priznanja Gustava Šiliha. Na ta način plemeniti, ohranja in nagrajuje napore in dosežke posameznikov. Zelo smo ponosni in veseli, da je med letošnjimi prejemniki odličja tudi naša spoštovana učiteljica, specialna pedagoginja, ga. Ana Marija Jeličić. Iskreno čestitamo in ponosni smo, da je ga. Ana Marija Jeličić del družine OŠ Tabor I Maribor.

V utemeljitvi ob podelitvi odličja je bilo povedano:

Ana Marija Jeličić je specialna pedagoginja, ki se že 28 let odlikuje z izjemnim strokovnim delom, z vztrajnim in nenehnim akcijskim raziskovanjem, razvijanjem ter uvajanjem sodobnih in inovativnih pristopov v vzgoji in izobraževanju ter usposabljanjem otrok in mladostnikov s takšnimi in drugačnimi težavami za uspešno integracijo v regularno osnovno šolo. Njeno delo odlikujejo neverjetna srčnost, energija in empatičnost. Prav slednja je ob njej lastnih strokovnih iniciativah zmeraj velika spodbuda za strokovne delavce šole, da preizkušajo teoretične zamisli in predloge v neposredni pedagoški praksi ter načrtujejo, izvajajo in evalvirajo pedagoško delo za otroke s posebnimi potrebami v skladu z njihovimi zmožnostmi in s potrebami tukaj in sedaj. In prav ga. Jeličić je tista, ki za omenjeno navdušuje in prispeva k opolnomočenju kolegov za analitično odkrivanje, prepoznavanje in nudenje pomoči, hkrati pa spodbuja timsko delo na vseh nivojih in soustvarjanje s starši.

S svojimi jasnimi in odločnimi stališči prispeva k ugledu šole in specialnih pedagogov.

Ima jasno strokovno in osebno vizijo, ima visoke etične norme, odlikuje jo nenadkriljiva vztrajnost ter je spoštovana in cenjena kolegica.

Ga. Ana Marija Jeličić s svojim delom in osebno noto prezentira identiteto šole in zares vemo, da imamo zaposleni velik privilegij, da delamo z njo in ob njej.

Zaradi vsega zapisanega smo prepričani, da je ga. Ana Marija Jeličić, tudi kot naslednica pedagoških prizadevanj Gustava Šiliha, odlična kandidatka za prejem odličja Gustava Šiliha.

Svoje mnenje utemeljujemo tako, da smo pod vsaki zahtevani pogoj zapisali, kako ga naša cenjena sodelavka dosega.

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost