Skoči na glavno vsebino
Select Page

Christian Winkler iz Avstrije je ob izbruhu vojne v državah bivše Jugoslavije prvi pomislil na to, da bi otroke iz držav na vojnem območju združil na isti jadrnici in z njimi zaplul pod motom »SKUPAJ V ISTEM ČOLNU«, da bi se tako znebili predsodkov in se naučili strpnosti. Takrat so se na pot podale tri jadrnice s 17 otroki.

Iz prvotne zamisli se je projekt razvijal in rasel. Danes društvo “Mirno more – Flota za mir” in njen istoimenski projekt prištevamo k najuspešnejšim socialno-pedagoškim mirovniškim projektom v Evropi.

Od leta 2006 smo v okviru Zavoda Mirno morje (https://www.mirnomorje.org/) zraven tudi Slovenci in jutri, v soboto, 14. 9. 2019, bo v floti jadrnic iz 20 –ih držav (iz Šibenika, Biograda in Kaštela) izplulo tudi 15 jadrnic (vseh bo okoli 150) s slovenskimi posadkami. Na eni od njih bodo del posadke prvič tudi predstavnice naše šole, in sicer bosta na skoraj deset dnevnem jadranju z gospo Jano Stropnik učenki Iva Gaja Kocbek in Lucija Matušan, ki jima šola podarja sodelovanje v projektu za prizadevno in mnogokrat prezrto delo v šoli.

Dekleta nam bodo prijazno pošiljala fotografije, ki jih bomo objavljali na spletni strani šole. Vsi skupaj pa jim želimo: »MIRNO MORJE!«

(Skupno 241 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost