Skoči na glavno vsebino
Select Page

Snoči so v Kazinski dvorani SNG Maribor podelili odličja in priznanja najboljšim in najuspešnejšim učiteljem in vzgojiteljem v Mariboru in okolici. Naša učiteljica, ga. Simona Klinger, je prejela odličje Gustava Šiliha. V utemeljitvi je bilo povedano:

Simona Klinger je učiteljica predmetnega pouka, ki s svojim strokovnim delom, umetniškim duhom in nenehnim raziskovanjem že več kot 25 let prispeva k ugledu šole tako na lokalni kot tudi na državni ravni. Z veseljem se sooča z novimi izzivi in jih sprejema z veliko vnemo. Pri delu je natančna, organizirana, energična in vedno polna inovativnih idej. Omenjeno prenaša tudi na ostale delavce šole, ki njene predloge in zamisli preizkušajo v pedagoški praksi in z njo lepo soustvarjajo. Ima jasno strokovno in osebno vizijo, odlikuje jo vztrajnost, poštenost in nesebična pomoč. Ga. Simona Klinger s svojim delom in osebno noto prezentira identiteto šole in zares vemo, da imamo zaposleni velik privilegij, da je v naši sredini.

Simona Klinger  je svojo poklicno pot pričela leta 1987 na OŠ Velika Vlahoviča 2, danes OŠ Leona Štuklja Maribor. S srcem in dušo je predana pedagoškem poklicu. Ne eni strani iz nje vre kreativnost na področju gledališča, angleščine in slovenščine, na drugi strani pa močna empatija do drugačnih in pomoči potrebnim učencem. Ne gre spregledati zlatih priznanj, ki jih je prejela z  gledališkimi  predstavami ter mentorstvom    raziskovalnim nalogom, kjer so njeni učenci povečini prejemniki zlatih, srebrnih in bronastih priznanj. Prav tako pa je zaradi svoje srčnosti, empatičnosti zelo uspešna pri delu z učencu s posebnimi potrebami, katerim pomaga pri angleškem jeziku.

Njeno delo so opazili tudi drugi. Je prejemnica priznanja župana Mestne občine Maribor za uspešno delo z mladimi v šolskem letu 1999/2000. Prav tako ji je Mestna občina Maribor oz. Mestna četrt Nova vas podelila priznanje za uspešno dolgoletno delo na področju kulture v Mestni četrti Nova vas. Leta 2020 a je prejela Častno Linhartovo značko.

Dokazila o njenem nenehnem raziskovanju in nadgrajevanju splošne prakse so predstavljena iz številnih dokazil. Ravno ta pa dokazujejo, da ga. Klinger resnično išče nove kompetence in teoretične zamisli, jih nato tudi preizkuša v neposredni pedagoški praksi in jih deli s člani kolektiva OŠ Tabor I Maribor.

Zaradi vsega zapisanega smo prepričani, da je ga. Simona Klinger, tudi kot naslednica pedagoških prizadevanj Gustava Šiliha, odlična kandidatka za prejem odličja Gustava Šiliha.

T.S. Eliot, angleško-ameriški pesnik, je zapisal:

Ne hodite tja, kamor vodi utečena pot.
Namesto tega pojdite tja, kjer ni poti, in pustite sled.
Samo tisti, ki si drznejo iti predaleč, lahko ugotovijo,
kako daleč lahko sežejo.

Spoštovana ga. Klinger, vi hodite tja, kjer ni poti, in tam puščate svoje sledi. Ste drzni…. Hvala, da nam dajete zgled!

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost