Skoči na glavno vsebino
Select Page

Šolsko leto se niti ni še prav začelo, stvari vezane na COVID-19 pa vsakodnevno tako ali drugače spreminjajo naš ritem življenja – tudi šolsko življenje se sproti prilagaja vsem navodilom pristojnega ministrstva in NIJZ. Vsled vsemu smo uspešno izpeljali vse prve roditeljske sestanke. Na sestankih so se porodila mnoga skupna vprašanja in prav je, da na njih odgovorim:

1 Koliko obolelih s korono je ta trenutek na šoli?

Ta trenutek na šoli ne vemo, da bi bil kdorkoli od učencev in zaposlenih okužen s COVID-19. Po podatkih, ki jih imam, smo vsi zdravi.

2 Kdo obvesti starše, če mora otrok v karanteno?Corona im Gefängnis - Informationen für Kinder - english

V kolikor bo kdo zbolel in bo po navodilih NIJZja potrebna karantena za posameznega učenca, vas bo o tem obvestil NIJZ.

V kolikor bo potrebna karantena za ves oddelek, vas bomo obvestili iz šole. Imamo namreč zbirko vseh vaših kontaktov.

3 Kako je s šolsko snovjo, če je otrok v karanteni?

Če je v karanteni le en otrok, ima enak status kot »bolan« učenec. Pomeni, da si je potrebno manjkajočo učno snov pridobiti sam oz. s pomočjo razredničarke.

Če je v karanteni ves razred, učiteljica oz. učitelji z njimi delajo na daljavo.

4 Status športnika in status kulturnika

Vse v zvezi s statusi je objavljeno na spletni strani šole: https://www.os-tabor1.si/pravilnik-o-statusu-sportnika/ in https://www.os-tabor1.si/pravilnik-o-statusu-kulturnika/ .

Zaradi korone v lanskem letu niso bila izpeljana vsa načrtovana športna tekmovanja in zato ni mogoče k vlogi za status športnika priložiti rezultatov lanskega leta. Prosim, priložite rezultate lanskega leta, ki jih imate, dodajte pa rezultate še za leto nazaj. Vloge oddajte razredničarki ali v tajništvu. Oddana vloga z dokazili naj bo v kuverti, na kuverto pa napišite VLOGA – STATUS ŠPORTNIKA oz. VLOGA – STATUS KULTURNIKA.

Vloge je potrebno oddati do ponedeljka, 28. 9. 2020, do 10.00.

5 Dodatni obroki

Učenci imajo ves dan na voljo v jedilnici sadje in prigrizke. Pomeni, da si lahko učenci z vsem med odmori postrežejo. Svoje hrane ne nosijo v šolo.

AKTUALNO

Iz medijev smo izvedeli (uradno še nič), da se pripravljajo spremembe tudi v delovanju šole. Kaj to pomeni, sporočim takoj, ko dobim uradno obvestilo.

Prosim, spremljajte šolsko spletno stran, kjer bodo sproti objavljane informacije.

Sporočila bom pošilja tudi preko eAsistenta.

 

Vse dobro in lep pozdrav,

dr. Martina Rajšp, ravnateljica

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost