Skoči na glavno vsebino
Select Page

Spoštovani starši/skrbniki,

v osnovne šole se v ponedeljek, 1. 6. 2020 vračajo učenci 4. in 5. razreda, v sredo, 3. 6. 2020 pa tudi učenci 6., 7. in 8. razreda. Vzgojno-izobraževalno delo bo tako od 1.6.2020 za vse ZDRAVE učence potekalo v oddelkih, kot pred razglasitvijo pandemije. Še vedno pa bo treba izvajati splošne higienske ukrepe, ki jih je za novo situacijo še pripravil NIJZ. Tako bo vstop v šolo dovoljen le tistim učencem 4. – 8. razreda, ki bodo v ponedeljek oz. sredo s seboj prinesli s strani staršev/skrbnikov podpisano izjavo (Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo), da otrok ni bil v zadnjih 14 –ih dnevih okužen s COVID-19 oz. ni bil zadnjih 14 dni, kolikor veste, v stiku z nobenim z njim okuženim bolnikom. V kolikor imate težave z natisom izjave, jo lahko prevzamete in izpolnite med 7.00 in 8.15 na vhodu šole.

Kako bo v juniju izgledalo delo v šoli?

 • Od ponedeljka, 1. 6. 2020, pouk za učence prvega triletja ne bo potekal več v manjših učnih skupinah. Pouk bo ponovno za vse učence v njihovih matičnih učilnicah.
 • Od ponedeljka, 1. 6. 2020, ne bo več pouka na daljavo za učence 4. in 5. razreda. Pouk bo potekal v šoli v njihovih matičnih učilnicah.
 • Od srede, 3. 6. 2020, ne bo več pouka na daljavo za učence 6., 7. in 8 razreda. Pouk bo potekal v šoli v njihovih matičnih učilnicah. Matična učilnica 8. a bo v U 24.
 • Od ponedeljka, 1. 6. 2020, pouk za učence devetega razreda ne bo potekal več v manjših učnih skupinah.
 • Od zapisanih datumov izobraževanja na daljavo več ne bo!

V kolikor ima vaš otrok zdravstvene omejitve, je potrebno pridobiti individualno oceno tveganja (oceno opravi izbrani pediater ali lečeči subspecialist po posvetu z družino), pri čemer ocena temelji na trenutnem stanju aktivnosti bolezni, terapiji, dodatnih faktorjih tveganja in lokalni epidemiološki situaciji. Če lečeči specialist oceni, da ne obstaja dodatno tveganje za COVID-19, otrok lahko pride v šolo.Sorojenci otroka z zdravstvenimi omejitvami lahko grejo v šolo, vendar morajo biti posebej pozorni na simptome in strogo upoštevati vsa navodila za preprečevanje okužb. V kolikor torej pridobite dokazila, da vaš otrok ne more v šolo, ima vaš otrok status »bolnega učenca«. Pomeni, da ste starši dolžni pridobiti manjkajoče učne vsebine sami – otroku torej ne bodo več dnevno posredovane s strani šole oz. učiteljev. Vsi tisti učenci prvega triletja, ki se od 18. 5. 2020 po predložitvi zdravniških dokazil šolajo na domu, potrebujejo za vključitev k pouku zdravniško dokazilo, da to lahko napravijo.

 • V šolo vstopajo le učenci, starši jih pospremijo najdlje do vhodnih vrat šole.
 • V šolo vstopajo učenci, ki niso vključeni v jutranje varstvo, 10 minut pred začetkom pouka.
 • Odhod domov: učenci, ki niso vključeni v OPB, bodo takoj po zadnji aktivnosti oz. kosilu zapustili šolo.
 • Učenci, ki so vključeni v OPB: ob dogovorjeni uri (predlagamo, da jo otroku napišete v beležko), bo otrok odhajal iz šole. Ker bo v šoli sedaj več otrok, vam iskanja otrok po učilnicah ne zmoremo več zagotoviti. Ne velja pa to za učence prvega razreda – te vam bomo še vnaprej ob dogovorjeni uri pripeljali do vhoda.V izogib slabi volji, prosimo, upoštevajte zapisano.
 • Pouk bo potekal po urniku, ki je veljal pred zaprtjem šole, torej pred korono (http://tabor11.splet.arnes.si/urniki-20192020/).
 • Do nadaljnjega se ne bodo izvajale interesne dejavnosti. Se bo pa nadaljeval fakultativni pouk in izbirni predmeti.
 • Sporočamo tudi, da ne zmoremo zagotoviti popolnoma ločenega jutranjega varstva in podaljšanega bivanja.
 • Priporočeno je, da vsi otroci starejši od 12 let v objektu šole (razen med šolskimi urami) nosijo obrazne maske. Če želite, da jo vaš otrok ima, naj jo prinese s seboj. Se bomo pa trudili zagotavljati socialno distanco.
 • Učenci od ponedeljka, 1. 6. 2020, spet uporabljajo svoje običajne garderobe.
 • Prosimo, da otroci v šolo ne prinašajo svojih igrač.
 • Do nadaljnjega si v šoli otroci ne bodo umivali zob.
 • Dopoldansko malico bodo učenci jedli v učilnicah, kosilo pa po prilagojenem urniku v jedilnici. Tudi zajtrk in popoldansko malico bodo učenci zaužili v jedilnici. Za evidentiranje obrokov bodo potrebovali ključke.
 • Od 1. junija 2020 naprej veljajo vse prijave na jutranje varstvo, zajtrk, malico, kosilo, OPB, popoldansko malico tako, kot je bilo v začetku šolskega leta in ne v skladu s prijavami, ki ste jih oddali ob ponovni vrnitvi otrok v šolo 18. 5. 2020! V kolikor želite to spremeniti, čim prej javite razredniku svojega otroka.
 • Ker se temperature dnevno višajo in ker pitnikov v šoli (še) ne bomo uporabljali, predlagamo, da vaš otrok s seboj v šolo dnevno prinaša bidon. Bodo pa gotovo imeli otroci na voljo v šoli dostop do sveže vode in ob obrokih tudi pijačo.
 • Načrtovanih zaključnih in ostalih ekskurzij v tem šolskem letu ne bo, enako velja za šole v naravi in kolesarski izpit. Slednjega bodo učenci, ki ga zaradi razmer ni šlo opraviti v tem šolskem letu, opravljali v začetku prihodnjega.

Iskreno prosimo, da upoštevate zapisano. Jasno nam je, vam in nam, da kljub vsemu veselju, da se ponovno snidemo, ne bo enostavno. Zagotovo pa nam bo skupaj uspelo – saj veste: SKUPAJ ZMOREMO!

 

 

 

 

(Skupno 240 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost