Skoči na glavno vsebino
Select Page

Izobraževanje in športna/kulturna dejavnost učencev, kakor tudi mnoge druge oblike ustvarjalnosti mladih, se med seboj pomembno dopolnjujejo in bogatijo. To je jasno izraženo tudi v splošnih ciljih, ki jih vsebujejo predpisi s področja vzgoje in izobraževanja. Posebej sta poudarjena skrb in odgovornost šole za zdrav in celostni razvoj mladine. V šolah to odgovornost in naloge uresničujemo v sodelovanju z različnimi dejavniki v okolju (športna društva, krajevne skupnosti, podjetja) in s starši. Nekaterim učencem je športna/kulturna dejavnost samo sredstvo za sprostitev, zabavo, spet drugi imajo v športu/kulturi višje cilje. Ob intenzivnem, načrtnem in sistematičnem treniranju oz. vadbi želijo postati vrhunski športniki oz. kulturniki; to pomeni, da so zaradi tega veliko bolj obremenjeni. Da se učencem omogoči, da kljub temu razvijajo vse svoje potenciale, s podelitvijo statusa športnika oz. kulturnika omogočimo prilagajanje šolskih obveznosti.

Na pobudo pristojnega ministrstva smo ob pomoči predstavnikov sveta staršev nekoliko preoblikovali Pravilnik za pridobitev statusa učenca športnika in ohranili nespremenjen Pravilnik o statusu učenca kulturnika. Pregledali smo vse prispele vloge in podelili naslednje statuse: Športnik A, Športnik B in Kulturnik. Vsi prejemniki prejmete obvestilo po pošti in ko boste v šolo vrnili podpisano izjavo s strani staršev, bo status pričel veljati.

Ker je bil Pravilnik za pridobitev statusa učenca športnika nekoliko spremenjen, lahko vložite vlogo naknadno, in sicer do petka, 15. novembra 2019. 

 

(Skupno 202 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost